Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДивіться реставровану версію «Землі» із саундтреком «ДахаБраха»

Від Takflix

Онлайн-кінотеатр Takflix спільно з «Довженко-Центром» випустили відреставровану версію кінопоеми Олександра Довженка «Земля». Фільм має унікальні інтертитри й доповнений саундтреком від гурту «ДахаБраха».

«Земля» Довженка – визнаний шедевр світового кіномистецтва, поетична кінооповідь про колективізацію в Україні наприкінці 1920-х років. Стрічка розповідає про створення перших колгоспних комун і класову ворожнечу: комсомолець Василь за допомогою місцевої парторганізації отримує трактор і переорює приватні межі «на кулацьких нивах». Цей ентузіазм йому дорого коштує.

Премʼєра фільму відбулася 8 квітня 1930 року, а за 9 днів стрічку зняли з показів через звинувачення в «біологізмі» й «натуралізмі». Попри заборону фільму в срср, Довженко показав «Землю» в багатьох країнах. Фільм реабілітували лише по смерті режисера.

У 2012 році «Землю» відреставрували на замовлення «Довженко-Центру». Новий музичний супровід для фільму створив український етно-хаос гурт «ДахаБраха». Саундтрек водночас й озвучує стрічку з погляду людини ХХІ століття, і зберігає автентичність почуттів і посилань 1920–30-х років.

Фільм доступний до перегляду по всьому світу. 10% з кожного квитка передають у фонд «Повернись живим».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.