Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНімецьку активістку, яка вилила пюре на картину Моне, можуть ув’язнити на три роки

Її вчинок мають кваліфікувати як пошкодження чужого майна

Німецька екоактивістка Мір’ям Герман взяла на себе відповідальність за забруднення картини Клода Моне «Стоги сіна». Тепер їй загрожує кримінальна відповідальність, повідомляє Bild.

Герман виправдала свій вчинок «страхом, що в умовах кліматичної катастрофи більше немає місця для мистецтва й культури».

Федеральний міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн заявив, що вчинок активістки мають кваліфікувати як пошкодження чужого майна. За це їй загрожують штрафи й позбавлення волі на строк до трьох років.

Як пише Bild, Мір’ям Герман раніше теж була притягнена до відповідальності: у вересні 2021 року вона разом з іншим активістом перекрила рух на шосе біля Мюнхена на майже дві години. Прокуратура інкримінувала Герман 1296 епізодів порушення дорожнього руху, за що їй загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Герман звільнили з-під варти за рішенням суду.

Нагадаємо: 23 жовтня двоє екоактивістів руху Letzte Generation («Останнє покоління») облили картопляним пюре картину Клода Моне «Стоги сіна», яка експонується в музеї Барберіні в Потсдамі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.