Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Це не ваше робоче місце». Команда «Довженко-Центру» не пустила Юлію Каждан до будівлі

«Немає підстав вас пускати»

Команда «Довженко-Центру» зустрілася з призначеною Держкіно в.о. генеральної директорки Юлією Каждан і заступником голови Держкіно Максимом Александровим на сходах до центру. Вони не пропустили їх усередину, повідомляє «Суспільне Культура».

«Немає підстав вас пускати. Це не ваше робоче місце», – заявила програмна менеджерка «Довженко-Центру» Маріанна Танська.

У розмові з журналістами видання «Слідство.Інфо» Каждан заявляла, що досі не була на робочому місці, оскільки не проведена по реєстрах. На питання журналістів, чи проведена вона по реєстрах тепер, відповіли, що це мав зробити сам центр після отримання наказу про призначення, який зареєстрували ще 2 листопада.

Максим Александров кілька разів повторив, що команда «Довженко-Центру» мала би пропустити Юлію Каждан до будівлі, щоби дізнатися, хто мав зареєструвати нову в.о. гендиректори.

Александров заявив співробітникам «Довженко-Центру», що ніхто не планує переносити й відділяти колекцію фільмів від установи. Водночас його слова розходяться з постановою Держкіно від 2 листопада про необхідність експертної оцінки колекцій для визначення їхньої історичної, культурної цінності й збереження.

Як пише «Суспільне Культура», керівник кіноархіву Олександр Телюк зауважив, що «є підстави вважати, що колекцію хочуть вивезти, а будівлю віддати під приватизацію». У центрі впевнені, що Держкіно не має права проводити таку «експертну оцінку», лише «звірку наявності колекції».

Команда Центру заперечила можливість співпраці з Каждан.

«Поки не побачимо планів діяльності Юлії Каждан, ми чинитимемо спротив», – заявила Олена Гончарук.

Вона сказала, що команда центру не впевнена, що буде з їхніми напрацюваннями надалі й чи не відбудеться знищення «Довженко-Центру».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.