Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКиївський кінофестиваль «Молодість» оголосив програму

Фестиваль відбудеться з 1 по 7 грудня

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив програму 51-го фестивалю. Він відбудеться в Києві з 1 по 7 грудня у скороченому форматі.

Як кажуть організатори, попри повномасштабне вторгнення їм вдалося зберегти майже всі основні програми фестивалю.

Серед фільмів повнометражної секції представлять чотири українські стрічки: «Я і Фелікс» Ірини Цілик, «Будинок «Слово». Нескінчений роман» Тараса Томенка, «Бачення метелика», а також «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука.

У короткометражній секції за нагороду змагатимуться шість фільмів із Туніса, Бельгії, Греції, Камбоджі, Франції і Австралії. Ще 7 короткометражних стрічок візьмуть участь у студентському конкурсі, серед них дві роботи українських режисерок.

Конкурсні покази доповнять сеанси позаконкурсних програм.

«Із європейським нордичним стилем можна познайомитися на сеансах «Скандинавської панорами», надихнутися експериментальним поглядом на «4MA: FORMA», перевідкрити класику кіно на «100: Століття», імітувати призабутий у часи комендантської години пізній перегляд похмурих фільмів на «Опівнічному сеансі» та, звісно, радіти розвою кіно на тематику ЛГБТК+ разом із «Сонячним зайчиком», – коментують представники кінофестивалю.

Програму «Фестиваль фестивалів» ще доповнюють, але організатори вже анонсували болівійський фільм «Утами», сімейно-екзистенційну рефлексію «Вери» й стрічку «Бойова конячка» про пошук чоловічої ідентичності.

Поза конкурсом на фестивалі відбудуться також прем’єри українських фільмів: «Покуть» режисера Андрія Кокури та «З любов’ю, Лука» Владислава Марисика.

Локаціями фестивалю стануть кінотеатр «Жовтень», а також Київський метрополітен. Офіційна програма триватиме три дні, а 4-7 грудня «Молодість» проведе глядацькі дні.

Повну програму фестивалю можна переглянути за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.