Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄвропейська кіноакадемія присудила нагороду всім українським кінопродюсерам

На знак солідарності

Усіх українських кінопродюсерів відзначать нагородою Co-Production Award 2022 від фонду Eurimages, на знак солідарності з українською кіно- й телеіндустрією, які постраждали внаслідок російського вторгнення. Про це пише Deadline.

Премія є спільною ініціативою Європейської кіноакадемії і Eurimages, фонду підтримки культури Ради Європи. Зазвичай її отримує один продюсер, який брав активну участь у копродукції. Премія становить 20 тисяч євро.

«Як виняток, цього року премія Eurimages присуджується не одному, а всім продюсерам України. Це вияв великої вдячності за зростання якості українського кіновиробництва в останні роки й знак постійної підтримки тепер, коли ця інфраструктура зазнала краху», – ідеться в спільній заяві організаторів премії.

На нагороди претендують три художні стрічки, створені в Україні: «Відблиск» Валентина Васяновича, «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, а також «Цензорка» Петера Керекеша.

До номінації «Найкращий документальний фільм» потрапив фільм данського режисера Сімона Леренга Вільмонта «Будинок зі скалок», знятий в Україні, а також «Маріуполіс 2» Мантаса Кведаравічюса.

Нагороду вручать делегації українських продюсерів на церемонії 35-ї Європейської кінопремії, яка відбудеться 10 грудня в Рейк’явіку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.