Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Нобелівська премія – це інституція для чоловіків», – Анні Ерно

«Якщо чоловіки не переосмислять свій спосіб життя, звільнення для жінок не станеться»

Письменниця й лауреатка Нобелівської премії Анні Ерно в інтерв’ю перед офіційною церемонією вручення нагороди заявила, що Нобелівська премія – це «інституція для чоловіків».

«Це проявляється в прагненні до традицій. Бути прив’язаним до традицій – це, можливо, більш маскулінна риса. Це спосіб передати одне одному силу», – сказала Ерно.

Вона вважає, що «мова майже завжди була монополізована чоловіками», а жінки часто менш багатослівні, ніж чоловіки, «бо знають, що ті більш практичні». Письменниця додала, що для Нобелівської премії настав час модернізуватися.

Вона також наголосила, що жінки «тривалий час мирилися з ситуаціями», які вона сама вважала «абсолютно неприйнятними й нестерпними».

«Якщо чоловіки не переосмислять свій спосіб життя й свою поведінку, справжнього звільнення для жінок не станеться», – заявила Ерно.

Церемонія вручення Нобелівської премії відбудеться в день смерті Альфреда Нобеля – 10 грудня. Анні Ерно сказала, що хоче присвятити свого Нобеля «всім тим, хто так чи так страждає від домінування, расизму, різних проявів нерівності. І всім тим, хто бореться й залишається невизнаним».

Фото: Flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.