Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКінофестиваль «Молодість» оголосив переможців

І дату наступного фестивалю

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив цьогорічних переможців. Фестиваль тривав з 1 по 7 грудня 2022 року. У програмі було 78 стрічок з 37 країн у 12 конкурсних і позаконкурсних програмах.

Гран-прі «Молодості» отримала стрічка «Памфір» українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Вона розповідає про колишнього контрабандиста, який змушений повернутися до нелегального промислу. Події відбуваються під час Маланки.

Найкращий повнометражний фільм – «Джойленд» пакистанського режисера Саїма Садіка. Головний герой, вихований у консервативній родині, знайомиться зі світом квір-спільноти й переосмислює свою сексуальність і чуттєвість.

Найкращий короткометражний дебют – «Усі ворони світу» режисерки з Гонконґу Ї Тан. Героїня потрапляє на загадкову вечірку, де вподобує одного з багатьох гостей, який видається білою вороною.

Найкращий студентський короткометражний фільм – стрічка «З любов’ю, тато» чеської режисерки Діани Кам Ван Нґуєн. Це гібридна анімаційна картина про заповнення прогалин у стосунках між матір’ю й батьком.

Найкращий короткометражний фільм Національного конкурсу – Leopolis Night Нікона Романченка. Стрічка розповідає про кохання між молодими акторами.

Ще три стрічки отримали спеціальні відзнаки: у короткометражній секції «Альма і Паз» мексиканської режисерки Кріс Ґріс, а в повнометражній – «Клітка і мрія» бразильського режисера Валеріо Фонсека й «Маленьке тіло» італійської режисерки Лаури Самані.

Як відомо, 52-й міжнародний кінофестиваль «Молодість» відбудеться 21–28 жовтня 2023 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.