Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСеред номінованих на «Золотий глобус» 2023 майже немає режисерок – The Rolling Stone

Уперше за два роки не представили жінок у номінації «Найкращий режисер»

Цьогоріч «Золотий глобус» майже не представив жінок у таких великих номінаціях, як-от: «Найкращий режисер», «Найкращий сценарій фільму», «Найкращий драматичний фільм» і «Найкращий мюзикл чи комедія». Про це пише The Rolling Stone.

Уперше за два роки «Золотий глобус» не представив жодної жінки в номінації «Найкращий режисер». У 2021 році серед номінантів була Хлое Чжао («Земля кочівників»), а у 2022-му – Меггі Джилленгол («Загублена донька»).

Перед оголошенням номінантів потенційними претендентками були кілька жінок-режисерок, зокрема Джина Прінс-Байтвуд («Король-жінка»), Чіноньє Чукву («Тілл») і Марія Шрадер («Вона сказала»). Режисерка «Жінки говорять» Сара Поллі отримала номінацію «Найкращий сценарій фільму». Вона єдина жінка в категорії.

У категоріях «Найкращий драматичний фільм» і «Найкращий комедійний фільм або мюзикл» немає робіт жінок-режисерок. Одним із небагатьох фільмів, знятих жінкою, який визнали в цьогорічних номінаціях, стала стрічка «Я – панда», режисерки Домі Ши. Вона отримала номінацію «Найкращий анімаційний фільм».

За 80-річну історію церемонії лише дев’ять жінок були номіновані в категорії «Найкращий режисер». Ще у 2019 році головна директорка фонду Time's Up Ребекка Голдман зазначила: «Як показують цьогорічні номінації, жінок, особливо кольорових, продовжує витісняти на узбіччя система, що стримує жінок на екрані й поза ним. Відсутність жінок – це не лише проблема «Золотого глобуса», це криза в усій галузі, і це неприйнятно».

У 2019 році «Золотий глобус» не відзначив жодної жінки в номінаціях «Найкращий режисер», «Найкращий сценарій» і «Найкращий драматичний фільм».

Фото: Christine Fenzl

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.