Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМалюнок росіянки про війну в Україні виграв у мистецькому конкурсі – це обурило українців

Її ілюстрація показує посттравматичні реакції українців на гучні звуки

Британська асоціація ілюстраторів (AOI) визначила росіянку Анну Хохлову переможницею щорічного конкурсу Global Healthcare Illustration Awards 2022. Українці вже розкритикували таке рішення, а також роботу росіянки, пише «Суспільне».

Анну Хохлову нагородили за ілюстрацію під назвою «Випадок звукового забруднення», яка показує посттравматичні реакції українців на гучні звуки.

«Цей проєкт був створений у відповідь на повідомлення свідків про те, що українські біженці відчувають посттравматичні реакції на гучні звуки, які нагадують їм повітряні атаки. Журі присудило цю нагороду за те, наскільки добре ця ілюстрація відповідає конкретній ситуації, але при цьому представляє ширший спектр психологічних та фізичних проблем», – пишуть на сайті премії.

Зазначається, що ілюстраторка народилася в Москві, і хоча її життя не зупинилось після 24 лютого 2022 року, воно зате «повністю змінилося». Увесь виграш художниця відправить у фонд допомоги біженцям на вибір організаторів, адже «підтримує біженців усіма можливими способами».

Українці обурилися вибором такого переможця й звернули увагу, що росіяни не повинні отримувати жодних нагород, доки в Україні триває повномасштабна війна з росією.

Британська асоціація ілюстраторів згодом поширила заяву у Twitter, в якій заявила, що вони не є організаторами конкурсу, а лише опублікували пресреліз на своєму сайті.

«Перепрошуємо за нашу нечутливість і заподіяну образу українським ілюстраторам. The AOI пожертвує плату за хостинг, яку надає Global Healthcare Illustration Awards, на благодійність в Ukraine Humanitarian Appeal», – написали в заяві The AOI. Також вони зазначили, що не підтримують вторгнення росії в Україну й видалили із соцмереж малюнок росіянки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.