Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДо шортліста Brit Awards 2023 у номінації «Артист року» не ввійшла жодна жінка

Це пов’язують з тим, що у 2022 році менше відомих жінок-виконавиць випускали нову музику

Цьогоріч до шортліста британської музичної премії Brit Awards у номінації «Артист року» не ввійшла жодна жінка. Про це пише BBC.

Серед виконавиць, які могли ввійти до списку, був гурт Florence + the Machine, а також співачки Charli XCX, Мейбел, Ріна Саваяма й Елла Гендерсон. Однак у шортлісті відзначили лише чоловіків: реперів Stormzy й Central Cee, співаків Джорджа Езру, Фредеріка Гібсона (Fred Again) і Гаррі Стайлза. Саме йому пророкують перемогу.

Прессекретар нагороди зазначив, що відсутність жінок у номінації «Артист року» пов’язана з тим, що у 2022 році менше відомих жінок-виконавиць випускали нову музику, яка посідала би високі місця в чартах.

Організатори премії додали, що вже проводять «велике дослідження, щоб виявити перешкоди, які заважають більшій кількості жінок досягти успіху в музиці, і знайти рішення, які призведуть до значущих змін».

Нагадаємо: з 2022 року британська музична премія Brit Awards запровадила гендерно нейтральні номінації. Замість номінацій «Найкращий виконавець» і «Найкраща виконавиця» з’явилися «Артист року» й «Іноземний артист року».

Цьогоріч церемонія вручення премії відбудеться 11 лютого.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.