Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниGoogle і Netflix можуть долучитися до збереження української культурної спадщини

Це допоможе пояснити світові важливість української культури

У Давосі відбулася панельна дискусія за участі медіакорпорацій Google і Netflix, на якій обговорили збереження й диджиталізацію української культурної спадщини. Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на слова міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Під час онлайн-виступу Ткаченко зазначив, що нині міністерство зосереджується на трьох завданнях: збереження української культурної спадщини, допомога українським митцям в Україні й боротьба проти російської дезінформації.

«Але війна також відкрила перед нами нові можливості, зокрема промоція української культури за кордоном і розроблення різних видів колаборацій. Це дозволяє людям по всьому світу бути обізнаними, якою багатою є українська культура й чому важливо захищати її під час війни», – зазначив Ткаченко.

У межах співпраці МКІП і Google наприкінці 2022 року запустили платформу «Україна – поруч» (Ukraine is here) для дослідження мистецтва, культури й історії України. До збереження української культурної спадщини доєднався й Netflix.

«Ми дійсно розглядаємо українські фільми, серіали, документальні фільми як суттєву частину української культурної спадщини, тому продовжуємо щодня додавати нові фільми й серіали, дубльовані українською», – додав директор із питань громадської політики й перспективних територій в регіоні Європи, Близького Сходу й Африки Netflix Алекс Лонг.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.