Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРоман про війну в Україні став фіналістом книжкового пітчингу «Берлінале»

У його основі – історія родини письменниці

Роман Aleksandra нідерландської письменниці Лізи Віди про війну на сході України став фіналістом книжкового пітчингу Берлінського міжнародного кінофестивалю. Про це повідомили на сайті «Берлінале».

Дебютний роман авторки вийшов у Нідерландах 2021 року. В його основі – історія родини письменниці. Виконуючи побажання своєї 94-річної бабусі Олександри, Ліза вирушає в Луганськ, щоб передати дядькові Миколі рушник із вишитим родоводом.

«У пронизливій українській сімейній сазі Aleksandra героїня розповідає історію своєї бабусі й показує, як особисте життя цієї жінки переплітається з історією Донбасу, з якого вона родом, і з історією Європи загалом», – зазначає пресслужба фестивалю.

Під час пітч-заходу Books at Berlinale висвітлюються нові видання й бестселери, а кінопродюсери ознайомлюються з літературними творами, щоб у подальшому їх екранізувати.

Цього року на конкурс подали понад 190 книжок з 30 країн. 11 відібраних творів належать видавництвам, агенціям й авторам з Австрії, Франції, Німеччини, Мексики, Нідерландів, Норвегії, Словенії, Іспанії і Великої Британії.

Завершальний пітчинг відбудеться 20 лютого, у ньому візьмуть участь літературні агенти, кінопродюсери й видавці. З повним списком книжок-фіналісток Books at Berlinale можна ознайомитися на сайті кінофестивалю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.