Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДивіться трейлер фільму Outsider Girls про проблему доступу до абортів у Чилі

Історія двох подруг, які стикаються з проблемою нелегального аборту

Видання Variety поділилося трейлером фільму Outsider Girls, присвяченого темі абортів у Чилі. Це дебютний повнометражний фільм чилійської режисерки Александи Гайланд, прем’єра якого відбудеться на Міжнародному кінофестивалі в Роттердамі.

Стрічка розповідає про найкращих подруг, Габі (Алісія Лус Родрігес) і Рафу (Ніколь Сазо), чиє життя перевертається з ніг на голову, коли Рафа вагітніє. У консервативному суспільстві Чилі аборти заборонені, за винятком окремих випадків. Тож дівчата вирішують самостійно заробити гроші на дорогі абортивні пігулки, через що їхня дружба згодом опиняється під загрозою.

«З командою жінок і малим бюджетом ми досліджували способи кіновиробництва, прагнучи створювати історії, які можуть передавати політичні меседжі як перед камерами, так і за ними. Тож, підсилюючи головну тезу фільму: потужні стосунки між жінками – це те, що рятує ситуацію», – зазначає Гайленд.

До вересня 2017 року Чилі була однією з небагатьох країн світу, де аборти були заборонені за будь-яких обставин. У 2017 році в країні дозволили аборт лише в трьох випадках, коли життя жінки в небезпеці, коли є аномалії розвитку плоду й у разі зґвалтування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.