Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРежисер «Титаніка» визнав, що Джек міг вижити під час затоплення корабля

Кемерон провів експеримент, щоб визначити, чи це було можливо

Режисер фільму «Титанік» Джеймс Кемерон через 25 років після виходу фільму визнав, що Джек усе ж міг вижити разом із Роуз. Про це повідомляє Rolling Stone.

Кемерон провів експеримент, в якому спробував «раз і назавжди» визначити, чи міг Джек вижити під час затоплення корабля. Режисер узяв двох каскадерів, які мали такі ж зріст і вагу, як Джек і Роуз. Їх оснастили внутрішніми термометрами для відстеження температури тіла й помістили на точну копію дошки з фільму.

Обом каскадерам удалося поміститися на пліт, але на ньому поміщалася лише верхня половина тіла, а ноги залишалися у крижаній воді. За такого сценарію вони, ймовірно, замерзли б насмерть. Тоді Кемерон сказав каскадерам стояти на дошці на колінах і час від часу обмінюватися теплом тіла одне з одним, проте дошка виявилася надто нестійкою для такої позиції.

Зрештою, Кемерон знайшов вдале положення, коли обидва тіла каскадерів були на плоту, а у воді були лише гомілки. Після цього режисер визнав, що в такому положенні Джек міг би протриматися кілька годин, допоки їх із Роуз не врятували б.

Водночас Кемерон зауважив, що експеримент не враховував стрес й адреналін, які переживали Джек і Роуз під час того, як тонув корабель. «Джек не мав можливості проводити купу різних експериментів, щоб побачити, що спрацює найкраще», – пояснив Кемерон. Він також додав, що якби знімав фільм зараз, то зробив би пліт меншим, щоби «ні в кого більше не виникало сумнівів».

Переглянути експеримент можна в спеціальному випуску «Титанік: 25 років потому», який виходить 5 лютого на NatGeo.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.