Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниLizzo зареєструвала вираз зі своєї пісні як торгову марку

Співачка намагалася зробити це з 2019 року

Співачка Lizzo зареєструвала вираз «100% that bitch» зі своєї пісні Truth Hurts як торгову марку. Про це пише Rolling Stone.

Ідея зареєструвати цей вираз як торгову марку для подальшого використання на одязі й сувенірній продукції виникла в Lizzo у 2019 році, але відомство США з патентів і торговельних марок відхлиляло її заявки. Вони вважали вираз надто загальним, щоб гарантувати офіційний правовий захист для використання.

Крім того, Lizzo підозрювали в плагіаті: вона нібито взяла цей вираз із вірусного твіта співачки Міни Лайонесс. Lizzo заперечувала, що коли-небудь натрапляла на цей твіт, а виразом вона надихнулася з мему. «Коли я писала Truth Hurts, у кімнаті не було нікого, окрім мене, Рікі Ріда й моїх сліз», – зауважила вона. Проте у 2019-му співачка додала Лайонесс як співавторку пісні.

Апеляційна комісія з питань торговельних марок (TTAB) скасувала рішення відомства США з патентів і торговельних марок на користь співачки. «Споживачі, які стикаються з написом «100% That B-tch» на конкретних видах одягу, зазначених у заявці, навіть якщо вони пропонуються третіми особами, асоціюють цей термін із Lizzo і її музикою», – постановила комісія.

У своєму рішенні апеляційна комісія також зазначила, що Lizzo не була авторкою виразу, але «слова з пісень частіше приписують виконавцям, які вимовляють їх, а не авторам».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.