Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ новій відеогрі про Гаррі Поттера з’явиться трансгендерна персонажка

Це чаклунка, яка володіє пабом «Три мітли» в Гоґсміді

У відеогрі Hogwarts Legacy, дія якої відбувається в чаклунському світі «Гаррі Поттера», з’явиться трансгендерна персонажка, на ім’я Сірона Райан. Про це повідомляє Rolling Stone.

Події в Hogwarts Legacy відбуваються в 1890-х роках, задовго до подій основної серії «Гаррі Поттера». Сірона – неігрова персонажка. Це чаклунка, яка володіє пабом «Три мітли» в Гоґсміді і з якою гравець взаємодіє під час виконання однієї з місій.

Хоча Сірона не каже прямо, що вона трансгендерна жінка, це можна зрозуміти під час діалогу з нею. Говорячи про гобліна Лодгока, з яким пов’язане завдання, Сірона каже: «Минуло багато років, аж поки він знову не прийшов до мене кілька місяців тому. Але він мене одразу впізнав. Не можу сказати того самого про своїх однокласників: їм знадобився час, щоб зрозуміти, що я насправді чаклунка, а не чарівник».

Однак фанати «Гаррі Поттера» незадоволені тим, що роль Сірони в грі не значна й не зрозуміла. Багато з них називають введення трансперсонажки в гру цинічним способом компенсувати гомофобні вислови Джоан Роулінг.

Зокрема, коментаторка відеоігор і журналістка Стефані Стерлінг стверджувала, що чула від розробників Hogwarts Legacy, що «вони додали символічну неігрову трансперсонажку, щоби відвести розмову від Роулінг».

Шанувальники також розкритикували вибір імені для персонажки. Сірона – традиційне кельтське ім’я, однак деяким не сподобалося, що ім’я трансгендерної жінки починається на «sir», що означає «сер» англійською й використовується як звертання до чоловіків.

На офіційному сайті гри зазначається, що Джоан Роулінг не брала участі в розробленні. Реліз Hogwarts Legacy запланований 10 лютого.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.