Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтрічку української режисерки номінували на премію Documentary Award на Берлінале

Історія про дорослішання підлітків на сході України

Стрічка української режисерки Аліси Коваленко «Ми не згаснемо» (We Will Not Fade Away) візьме участь у конкурсі Generation 14+ Берлінського міжнародного кінофестивалю. Вона змагатиметься за звання найкращого документального фільму.

«Ми не згаснемо» – це ніжний та емоційний портрет молодого покоління із прифронтових містечок сходу України. Попри похмуру реальність навколо, головні герої прагнуть до нових пригод, а тому вирушають у подорож до вершин Гімалайських гір.

Аліса Коваленко працювала над фільмом з 2019 року, однак із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну вона приєдналася до лав Української добровольчої армії й боронила Київщину й Харківщину. У війську Аліса перебувала 4 місяці, перед тим як повернутися до роботи над стрічкою.

Із темою війни режисерка працює не вперше. Її дебютний повнометражний документальний фільм «Аліса в країні війни» (2015) представляли на численних міжнародних фестивалях, зокрема на престижному фестивалі документального кіно IDFA в Амстердамі. Ще одна стрічка режисерки, «Домашні ігри», стала першим українським фільмом у стилі креативної документалістики, який придбав Netflix.

За звання найкращого документального фільму також змагатимуться ще дві стрічки, присвячені темі повномасштабного вторгнення росії в Україну: «Східний фронт» Віталія Манського і Євгена Тітаренко й «Суперсила» Шона Пенна й Аарона Кауфмана. Берлінський міжнародний кінофестиваль відбудеться із 16 до 26 лютого.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.