Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії започаткують щорічну премію для жінок, які пишуть нонфікшн

Першу премію планують вручити у 2024 році

Британська благодійна організація The Women’s Prize Trust започаткує щорічну премію для жінок, які пишуть нонфікшн. Про це повідомляє The Guardian.

Жіноча премія за нонфікшн стане доповненням до вже чинної премії за художню літературу. Її вирішили створити у відповідь на нове дослідження The Women’s Prize Trust, яке показало, що письменниці в жанрі нонфікшн є менш видимими для читачів і журі премій, ніж їхні колеги-чоловіки.

Письменниця й засновниця Жіночої премії з художньої літератури Кейт Мосс сказала: «Існує ідея нейтрального голосу, ідея «експерта», яка ще сильніша в нонфікшн. Але насправді цей експерт, голос за замовчуванням – це голос чоловіка, тимчасом як існує величезна кількість дивовижної нонфікшн літератури, написаної жінками, яка просто не отримує жодної уваги».

Премію зможуть отримати письменниці з усього світу, які пишуть англійською й видаються у Великій Британії. Першу премію планують вручити у 2024 році. Переможниця отримає 30 тисяч фунтів стерлінгів і статуетку «Шарлотта» від благодійної організації Charlotte Aitken Trust, яка виступила спонсором премії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.