Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Берлінале покажуть фільм про письменницю й феміністку Інґеборґ Бахман

Її зіграла акторка Вікі Кріпс

На 73-му Берлінському міжнародному кінофестивалі, який відбудеться з 16 по 26 лютого, покажуть фільм німецької режисерки Маргарети фон Тротти Ingeborg Bachmann – Journey Into The Desert. Він змагатиметься за «Золотого ведмедя» – найвищу нагороду кінофестивалю, яку присуджують найкращому фільму. Видання Deadline публікує тизер до фільму.

Стрічка розповідає про австрійську письменницю й журналістку Інґеборґ Бахман, яку зіграла люксембурзька актора Вікі Кріпс, відома своєю роллю у фільмі «Корсет». Бахман народилася в Австрії в 1926 році. Вона стала відомою в німецькомовній літературі після Другої світової війни завдяки своїм роботам, що досліджують боротьбу жінок за місце в повоєнному суспільстві, а також дослідженням імперіалізму й фашизму.

Маргарете фон Тротта зосереджується на шестирічному періоді життя Бахманн, починаючи з 1958 року, коли вона жила в Римі й перебувала в стосунках із відомим швейцарським драматургом і прозаїком Максом Фрішем.

«Дуже важко віддати належне у фільмі такій багатогранній, складній, навіть загадковій жінці й мисткині. Тож я обмежилася лише шістьма роками її життя. Чотири роки, які вона провела з Максом Фрішем, і два роки після того, коли вона страждала від їхньої розлуки й змогла лише ненадовго «зцілитися» за допомогою подорожі в пустелю з молодшим чоловіком», – пояснила фон Тротта.

Режисерка описує Інґеборґ Бахман як «упевнену в собі жінку, яка дуже добре усвідомлювала свою значущість, але також знала, що в 50–60-х роках жінкам було важко самоствердитися або навіть сприймати себе серйозно».

До фільму приєдналися також Рональд Церфельд у ролі Фріша, Тобіас Реш – у ролі журналіста Адольфа Опеля, і Базіл Айденбенц – у ролі оперного композитора Ганса Вернера Генце.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.