Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОрганізатори Берлінале запевнили, що росії й Ірану на кінофестивалі не буде

Цьогоріч кінофестиваль висловлює свою солідарність з Україною

Художній керівник фестивалю Карло Чатріан і виконавча директорка Маріетт Різенбек запевнили, що фестиваль відбудеться без офіційної участі Ірану й росії. Про це вони сказали на пресконференції, присвяченій відкриттю фестивалю, пише «Суспільне».

«Берлінале рішуче засуджує агресивну війну Росії, яка порушує міжнародне право, і висловлює свою солідарність з народом в Україні й всіма тими, хто виступає проти цієї війни. Фестиваль також підтримує сміливих протестувальників в Ірані, які захищаються від насильницького недемократичного режиму», – заявили організатори.

Водночас у програмі кінофестивалю є французько-російська стрічка «Клітка шукає птицю» режисерки Маліки Мусаєвої. Вона розповідає про патріархальне суспільство Чечні, несвободу жінок і неможливість вибрати власний шлях. Організатори фестивалю пояснили, що не знайшли підстав відмовити росіянці в участі й зазначили, що фільм створено без фінансової підтримки рф.

Цьогоріч Берлінський кінофестиваль висловлює свою солідарність з Україною. На церемонії відкриття до учасників по відеозв’язку звернеться Володимир Зеленський, а ведмідь Берлінале на значку для відвідувачів, кіноекспертів і журналістів цьогоріч буде синьо-жовтим.

Кінофестиваль відбудеться з 16 по 26 лютого.

Фото: Dominique Charriau/Getty Images

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.