Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКрістен Стюарт доєдналася до протесту проти іранського режиму на Берлінале

Учасники вимагали звільнити іранських журналісток і репера

Крістен Стюарт приєдналася до демонстрацій групи іранських кінематографістів на червоній доріжці Берлінале. Їх організували співдиректори Берлінале Маріетт Ріссенбек і Карло Шатріан. Про це повідомляє Variety.

Протестувальники вимагали звільнити іранських журналісток Нілуфар Хамеді й Елахе Мохаммаді. Їх ув’язнили за звинуваченням у «змові проти національної безпеки» після того, як вони першими повідомили про смерть Махси Аміні. Також на акції вимагали звільнити іранського хіп-хоп виконавця Тумаджа Салехі, якого звинувачують у поширенні пропаганди і якому загрожує смертна кара.

Акторка фільму Holy Spider Зар Амір Ебрагімі й режисерка The Siren Сепіде Фарсі висловили сподівання, що протести зможуть повалити нинішній іранський режим. За словами Ебрагімі, кінематографічна спільнота Ірану стає дедалі сміливішою у своєму бажанні кинути виклик жорсткій політиці іранського уряду.

Ебрагімі в певному сенсі вважає це «доброю новиною», оскільки це означає, що дискусія про те, чи повинна кіноспільнота активно протистояти уряду, зрушила з мертвої точки.

«Ми завжди дискутували про те, якою має бути наша роль у кіно. Ми не активісти. Ми не політики. Але це важливий акт як для кінематографіста», – наголосила вона.

Фото: JOHN MACDOUGALL

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.