Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗбірку з історіями ЛГБТК+ людей з України видали у Великій Британії

Кошти з продажів передадуть благодійним організаціям

Видавництво Renard press Ltd. видало книгу «Квір-Україна: Антологія голосів ЛГБТКІ+ під час війни» (Queer Ukraine. An Anthology of LGBTQI+ Ukranian Voices During Wartime). До неї ввійшли тексти, поезії й особисті історії дванадцяти людей.

«На тлі жорстокого вторгнення правим набагато легше атакувати маргіналізовані групи, а під час війни квір-спільнота надзвичайно вразлива до переслідувань, пошуку цапів-відбувайлів і цензури. Бути видимою квір-людиною в Україні – це вже акт бунту, але ЛГБТКІ+ люди знаходять способи виражати себе всупереч усьому, творити, попри будь-які обмеження», – ідеться в анотації.

Видавці зазначають, що книга є фандрейзинговим проєктом й усі отримані з продажу кошти передадуть благодійним організаціям, які підтримують ЛГБТК+ людей в Україні.

Як пише «Суспільне», упорядниками й перекладачами збірки став колектив DVIJKA – дует художників і дослідників, які народилися в Києві й живуть у Лондоні. Їхня робота зосереджена на висвітленні досвіду ЛГБТК+ українців і документуванні квір-історії на території України.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.