Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМюзикл за мотивами «Великого Гетсбі» із музикою Флоренс Велч вийде наступного року

Напередодні 100-річчя виходу книги

Прем’єра мюзиклу «Гетсбі» за мотивами роману Фіцджеральда «Великий Гетсбі» відбудеться в Американському репертуарному театрі Гарвардського університету у 2024 році, напередодні сотої річниці виходу книги.

Як повідомляє Rolling Stone, музику для нього створювала англійська співачка, солістка гурту Florence + the Machine Флоренс Велч разом з американським піаністом і співаком Томасом Бартлеттом. Над адаптацією роману й текстом до композицій працювала Мартина Майок, лауреатка Пулітцерівської премії за п’єсу «Вартість життя». Режисеркою й хореографкою стали лауреатки премії «Тоні» Рейчел Чавкін і Соня Тає.

«Ця книга переслідувала мене більшу частину мого життя, – сказала Велч у 2021 році, коли вперше з’явилася новина про її участь у проєкті. – Вона містить деякі з моїх найулюбленіших літературних рядків. Мюзикли були моїм першим коханням, і я відчуваю глибокий зв’язок зі зламаним романтизмом Фіцджеральда. Для мене велика честь, що мені запропонували можливість відтворити цю книгу в пісні».

«Великий Гетсбі» – роман американського письменника Френсіса Скотта Фіцджеральда, опублікований 1925 року. Дія роману відбувається у вигаданому містечку Вест-Егг на Лонг-Айленді влітку 1922 року й відображає атмосферу початку 20-х років XX століття в США.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.