Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФільм Ірини Цілик «Я і Фелікс» покажуть на кінофестивалі в Гаазі

Тепла й зворушлива історія за мотивами роману Артема Чеха

Кінострічку режисерки Ірини Цілик «Я і Фелікс» покажуть на міжнародному кінофестивалі про права людини Movies that Matter. Він проходитиме з 24 березня по 1 квітня цього року.

Фільм «Я і Фелікс» (міжнародна назва – Rock. Paper. Grenade) розповідає про хлопця Тимофія, який росте в провінційному українському місті 90-х, і його сім’ю: втомлену маму, переважно відсутнього батька, бабусю і її бойфренда Фелікса. Він – колишній контррозвідник і ветеран війни в Афганістані. Фелікс має ПТСР і страждає від алкоголізму, однак у тверезому стані він найбільш розумна й харизматична людина з усіх, кого знає Тимофій.

«"Я і Фелікс" – це тепла й зворушлива історія про дорослішання, перші уроки доброти й жорстокості, підліткове кохання, зради й, передусім, про стосунки дітей і надломлених непростими часами дорослих», – ідеться в пресрелізі.

Сценарій фільму написаний за мотивами автобіографічного роману Артема Чеха «Хто ти такий?» Головні ролі зіграли письменник Юрій Іздрик, син Ірини Цілик й Артема Чеха Андрій Чередник, а також Владислав Балюк.

Міжнародний кінофестиваль про права людини Movies that Matter щорічно проходить в Гаазі, Нідерланди. Цьогоріч добірка фестивалю включає фільми, в яких фігурують наративи, пов'язані з Україною й Іраном. Загалом у програмах Movies that Matter представлено понад 80 робіт із різних країн.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.