Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниAmazon заборонив рекламувати книгу про фемінізм через «сексуально спокусливу» обкладинку

Вона нібито «спонукала до сексуальних дій»

Книгу професорки з Кембриджу про фемінізм заборонили рекламувати на Amazon через «сексуально спокусливу» обкладинку. Про це повідомляє The Telegraph.

Докторка Вікторія Бейтман, викладачка економіки й наукова співробітниця коледжу Gonville & Caius при Кембриджському університеті, випустила книгу під назвою «Оголений фемінізм: Руйнування культу жіночої скромності». На обкладинці книги розмістили обрізану фотографію її тіла, на якій видно живіт і частину грудей.

Amazon почав продавати книгу на початку березня. Однак видавець Бейтман, компанія Polity, заявила, що минулого тижня їй повідомили, що Amazon відмовляється рекламувати книгу, тому що обкладинка «містить зміст, що спонукає до сексуальних дій». Бейтман повідомила, що це впливатиме на продажі книги, оскільки Amazon не рекомендуватиме її аудиторії, яка шукає видання на подібну тематику.

Утім, заборону на рекламу зняли після того, як з інтернет-компанією зв’язалося видання The Telegraph.

Вікторія Бейтман назвала «іронією долі» те, що Amazon «наводить лад із жіночими тілами через книгу, що заглиблюється в 4000-річну історію жіночих тіл, які перебувають під контролем».

«Моя книга серйозна. Вона розповідає про реальне становище жінок по всьому світу, де їхнє життя серйозно обмежене, тому що суспільство вважає, що їхня тілесна скромність важливіша за їхню освіту або можливість подорожувати чи виходити на оплачувану роботу», – сказала Бейтман.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.