Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСпільно з оркестром BBC. Джамала презентує альбом, присвячений Криму

До нього ввійшли 14 старовинних пісень

Українська кримськотатарська співачка Джамала презентує новий альбом QIRIM («Крим») спільно із BBC Philharmonic Orchestra.

Як пише видання «СЛУХ», до альбому ввійшли 14 старовинних пісень, кожна з яких представляє певну місцевість Кримського півострова та презентує місцеву культуру й мову. За словами Джамали, усі твори писалися протягом десятиліть. До роботи над платівкою долучилося понад 80 музикантів.

«Сьогодні мова, якою написані композиції, є на межі смерті, за даними ЮНЕСКО. Народ, що створював ці записи, упродовж віків перебуває під загрозою знищення. Та чи можна стерти пам’ять про монументальну красу музики, котра передавалася від покоління до покоління?» – сказала Джамала.

Живий виступ відбудеться 11 травня в Ліверпулі в межах британсько-українського фестивалю EuroFestival на «Євробаченні-2023», присвяченого українській культурі. Він відбуватиметься з 1 по 14 травня.

BBC Philharmonic Orchestra – національний британський симфонічний оркестр, головний радіоансамбль Британської телерадіомовної корпорації (BBC) й один із провідних симфонічних оркестрів Великої Британії. Заснований у 1930 році.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.