Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКнижковий Арсенал оголосив дати проведення фестивалю у 2023 році

Цьогоріч книжковий ярмарок організують в інший спосіб

Мистецький Арсенал оголосив дати проведення 11-го міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». Цьогоріч він почнеться з вечора 22 червня й триватиме до 25 червня.

Структура «Книжкового Арсеналу» залишається незмінною і складатиметься з двох елементів: програмної частини фестивалю й книжкового ярмарку з відповідними тематичними секціями.

Книжковий ярмарок цього разу організують в інший спосіб: операторами продажу книжок на фестивалі будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні. Книгарня «Сенс» представить серію «Нон-фікшн», «Книжковий Лев» – секцію «Художня література», а книгарня «Закапелок» – секції «Дитяча література» й «Комікси та графічні романи».

«Формат, який ми пропонуємо, має на меті представити нашим відвідувачам широку інклюзивну лінійку книг від максимального кола українських видавництв, що, зі свого боку, допоможе підтримати більше гравців галузі. Крім того, залучення до співпраці локальних незалежних книгарень, сподіваюся, дозволить нам звернути увагу на важливість саме цієї ланки на шляху книжки від автора до читача», – коментує директорка фестивалю Юлія Козловець.

Також окремо представлять секцію «Воєнна література» – це добірка видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книги про війну, видані після 2014 року.

Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» відбувається з 2011 року й уже став однією з найбільш впливових літературно-мистецьких подій Східної Європи. У 2019 році отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу». У 2022 році «Книжковий арсенал» не проводили через початок повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.