Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУряд Австралії просять зняти заборону на зображення у фільмах сцен сексу з фетишами

А також деяких видів насильства

В Австралії повинні зняти заборону на зображення в кіно сцен сексу з деякими фетишами, а також певних видів насильства. Про це йдеться в огляді федерального уряду Австралії, пише Variety.

Автор звіту Невіл Стівенс рекомендує прибрати з фільмів категорії X18+ абсолютну заборону на сцени з показом «легальних» фетишів і насильства. Він також рекомендує класифікувати лише ті фільми з відвертими сексуальними сценами, які створені професійно, спрямовані на австралійську аудиторію й розповсюджуються з комерційною метою. Це може означати, що багато аматорських форм порнографії більше не потрібно буде класифікувати.

«Дорослі повинні мати можливість читати, слухати, дивитися й грати в те, що вони хочуть, за деякими винятками; неповнолітні повинні бути захищені від контенту, який може завдати їм шкоди або викликати занепокоєння; і кожен повинен бути захищений від впливу контенту, що становить серйозну загрозу для добробуту суспільства», – сказав Стівенс.

В Австралії діє національна система класифікації фільмів й ігор. У країні не класифікують фільми, які містять сцени сексу й насильства, використання «шкільної форми або інших натяків на залучення молоді», а також фільми з багатьма формами фетишів, як-от: шльопання, використання бондажа чи крапання свічкового воску на тіло людини.

Федеральна міністерка зв’язку Мішель Роуленд зауважила, що огляд продемонстрував, що національна схема класифікації застаріла й не підходить для сучасного медіасередовища.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.