Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ книжці «Віднесені вітром» буде попередження про «образливий вміст» через сцени рабства

Задля читачів, яких може неприємно вразити опис епохи

Твір Маргарет Мітчелл «Віднесені вітром» у нових виданнях доповнить тригер-попередження про наявні «образливі сцени» в ньому. Про це пише Deadline.

Таке рішення ухвалив Pan Macmillan – офіційний видавець творів Маргарет Мітчелл. На думку компанії, читачі можуть сприйняти зображення рабства на Глибокому Півдні у XIX столітті як «образливе чи таке, що може справді негативно вразити їх».

Попередження звучить так: «У романі представлені неприйнятні практики, расистські й стереотипні зображення, а також теми, характеристики, мова й образи, які можуть викликати занепокоєння».

Зміна торкнеться всіх нових видань роману. Також у них буде передмова письменниці Філіппи Ґрегорі, яка працює в жанрі історичного фікшену. У додатку вона пояснює аспекти «переваги білої раси» в історії.

«Віднесені вітром» – роман американської письменниці Маргарет Мітчелл, уперше виданий у 1936 році. У його основі лежить історія життя й кохання головної персонажки Скарлетт О'Хари, дочки багатого плантатора, у період громадянської війни в США й Реконструкції на Півдні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.