Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Довженко-Центр»: Держкіно не відмовилося від своїх планів реорганізувати Центр

Попри позицію громадськості

Кабінет Міністрів України опублікував затверджений План пріоритетних дій Уряду на 2023 рік. Серед пунктів – «створення Державного фонду фільмів на базі Наукового центру кінематографії України», за яке відповідальне Державне агентство України з питань кіно.

У «Довженко-Центрі» нагадали, що саме цій «сплячій» установі, яка з моменту заснування у 2011 році не здійснювала жодної діяльності, мали передати всю колекцію фільмів Центру в межах «реорганізації».

У Центрі зазначили, що такі дії свідчать про те, що Держкіно не відмовилося від ліквідації установи, попри позицію громадськості, петиції й рекомендації комітету ВРУ скасувати реорганізацію.

Як відомо, Держкіно також відмовилось надати для ознайомлення «Детектору медіа» проєкт «Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року». В агентстві це пояснили тим, що проєкт «перебуває на стадії опрацювання, постійно змінюється, доповнюється й коригується» й що сам документ наразі не можуть надати, адже він є «інформацією з обмеженим доступом».

Напередодні «Детектору медіа» з власних джерел стало відомо про цей проєкт, а також про те, що його надіслали органам державної влади й державним установам у лютому 2023 року, а в супровідній записці підкреслювались «стислі строки внесення проєкту на розгляд Уряду».

Водночас члени кіноспільноти, профільні творчі спілки й ГО досі не ознайомилися з проєктом стратегії, попри те, що він має неабияку суспільну значущість і потребує широкого публічного обговорення, зазначають у «Детектор медіа».

Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.