Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниLizzo виступила з драг-королевами на знак незгоди із законом штату Теннессі

Нове законодавство штату обмежує проведення публічних драг-шоу

Під час свого виступу в Ноксвіллі співачка Lizzo вивела на сцену драг-королев на знак протесту проти нещодавнього законодавства штату Теннессі, яке обмежує проведення публічних драг-шоу. Про це повідомляє Billboard.

У п’ятницю на Thompson-Boling Arena вийшло 20 представників драг-культури, серед яких були RuPaul's Drag Race, Aquaria, Kandy Muse, Asia O'Hara й Vanessa Vanjie Mateo. У суботу співачка опублікувала в Instagram відео з концерту, на одному з яких вона критикує заборону проведення драг-шоу в Теннессі.

Lizzo також сказала, що напередодні концерту шанувальники радили їй не їхати в Теннессі й скасувати там свої шоу.

«Їхня причина була вагома, але чому б мені не прийти до людей, які найбільше потребують цього меседжу? Чому б мені не створити безпечний простір у Теннессі, де ми можемо відзначити драг-розваги й нашу різноманітність?» – додала співачка.

У лютому губернатор Теннессі Білл Лі підписав закон про заборону «кабаре для дорослих» на публіці або в присутності неповнолітніх. Наприкінці березня федеральний суддя тимчасово заблокував закон, заявивши, що він написаний надто не чітко. Правозахисні організації розкритикували його як такий, що порушує свободу слова.

Закон штату Теннессі є частиною зусиль республіканців щодо обмеження драг-шоу й інших публічних заходів, які організовують ЛГБТК+.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.