Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФранцузький енергетичний союз погрожує позбавити Каннський кінофестиваль електропостачання

Через реформу уряду про підвищення пенсійного віку

Головна профспілка енергетиків Франції погрожує припинити постачання електроенергії для Каннського кінофестивалю. Це знак протесту проти реформи про підвищення пенсійного віку, повідомляє Deadline.

Національна федерація гірничодобувної промисловості й енергетики (CGT FNME) заявила, що Каннський кінофестиваль, Гран-прі Монако (гонка «Формули-1»), тенісний турнір Ролан Гаррос і Авіньйонський фестиваль мистецтв, які відбудуться у Франції в найближчі місяці, «можуть опинитися в темряві».

Федерація оголосила «100 днів гніву» у відповідь на обіцянку президента Еммануеля Макрона внести пропозиції щодо зміни трудового законодавства до середини липня.

Згідно з реформою, офіційний пенсійний вік у Франції планують підвищити 3 62 до 64 років до 2030 року, а період, протягом якого працівники повинні будуть робити внески на соціальне страхування, збільшиться з 42 років до 43 років для отримання повної державної пенсії до 2027 року.

Профспілки країни відмовляються визнавати це рішення остаточним і пообіцяли продовжувати протести, допоки реформи не будуть скасовані.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.