Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТерон Еджертон вважає, що гетеросексуальні актори можуть грати гомосексуальних персонажів

Актор каже, що в цьому питанні не повинно бути правил

Актор Терон Еджертон вважає, що сексуальна орієнтація не має визначати, які ролі може або не може грати актор. Так він висловився в інтерв’ю для The Telegraph.

«Я виріс у дуже ліберальному місті й кілька моїх близьких друзів – геї. Я відчуваю спорідненість із цією спільнотою. Але я не вважаю, що має бути загальне правило щодо того, чи повинні гетеросексуальні актори грати ролі гомосексуалів. Мені, як гетеросексуалу, дуже легко це казати, але я думаю, що це прецедент, який, можливо, не варто створювати».

У 2019 році Терон Еджертон зіграв Елтона Джона у фільмі «Рокетмен». Байопік зосереджується на певних сторонах життя Елтона Джона, як-от його наркотичній залежності й одностатевих сексуальних стосунках.

Сам Терон Еджертон не вперше бере участь у дискусії на тему сексуальності акторів і їхніх сценічних ролей. Це пов’язано як із роллю Елтона, так і з театральною роллю в гей-п’єсі «Півень» Майка Бартлетта.

Історично актори-геї часто не допускалися до голлівудських проєктів, навіть до таких, де відображали би власну сексуальність. Тому заяви на кшталт Еджертонової нерідко піддають критиці, називаючи їх гомофобними.

Раніше актор Едді Редмейн заявив, що шкодує про те, що зіграв трансгендерну жінку, художницю Лілі Ельбе, у фільмі «Дівчина з Данії». Те, що на роль Ельбе обрали цисгендерного актора, викликало неоднозначну реакцію. Редмейн назвав свою участь у фільмі «помилкою».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.