Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнську письменницю Любов Якимчук номінували на премію Emerging Europe Awards

За збірку «Абрикоси Донбасу» й вірш «Молитва»

Українська письменниця, поетеса й сценаристка Любов Якимчук потрапила до короткого списку номінантів премії Emerging Europe Awards. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, пише «Суспільне Культура».

Якимчук стала номінанткою в категорії «People. Artistic Achievement» за збірку «Абрикоси Донбасу» й вірш «Молитва».

«Ця нагорода охоплює різні сфери життя. Раніше її отримувала режисерка Аґнєшка Холланд або колишній міністр закордонних справ Великої Британії Малкольм Рінкінд і навіть наш застосунок «Дія», бо там є й IT-секція. Загалом там більше бізнесу й громадського сектору, а літератури мало», – розповіла авторка.

Також серед номінантів у категорії «Ініціатива року щодо свободи ЗМІ та відповідального звітування» потрапило видання The Kyiv Independent. Голосування за номінантів триватиме до 7 травня.

Любов Якимчук – українська поетеса родом із Луганщини. Її збірка «Абрикоси Донбасу» ввійшла до рейтингу «10 найкращих українських книг про АТО» за версією українського Forbes. У 2022 році Якимчук виступила на 64-й церемонії вручення премії «Ґреммі» з віршем «Молитва» з цієї збірки.

Emerging Europe Awards є частиною програми Emerging Europe, яка має на меті відзначити видатні ініціативи розвитку в Європі, а також роботу організацій й окремих осіб, зокрема світових лідерів, які зробили внесок в успіх свого регіону.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.