Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтівен Спілберг вважає, що старі фільми не варто редагувати згідно із сучасними стандартами

Він також шкодує, що змінив сцену зі зброєю у своїй стрічці

Американський режисер Стівен Спілберг заявив, що шкодує про редагування сцени зі зброєю у фільмі «Іншопланетянин». Про це пише Variety.

Фільм 1982 року містить сцену, де офіцери з вогнепальною зброєю переслідують дітей. До 20-річчя виходу фільму Спілберг відредагував цю сцену, замінивши зброю на рації. Однак режисер вважає, що це було помилкою. На його думку, жоден старий фільм не варто переглядати й змінювати відповідно до сучасних стандартів.

«Мені не варто було втручатися в архіви власної роботи, і я нікому не раджу цього робити. Усі наші фільми – це своєрідний дороговказ того, де ми були, коли їх знімали, яким був світ, коли ми випускали ці історії на екран», – пояснив Спілберг.

Він також прокоментував редагування книг Роальда Дала, з яких вилучили потенційно образливу лексику: «Для мене це священно. Це наша історія, це наша культурна спадщина. Я не вірю в таку цензуру».

Окрім Роальда Дала, деякі видавництва також змінювали тексти в перевиданнях романів Агати Крісті й серії книг про Джеймса Бонда.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.