Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРоботи художниць Алевтини Кахідзе й Каті Бучацької представили на Єврофестивалі в Ліверпулі

Мисткині своєю творчістю привертають увагу до України

На Єврофестивалі в Ліверпулі, який проходить перед пісенним конкурсом «Євробачення», представили проєкти українських художниць. Це «Діалоги» Алевтини Кахідзе й «Ізюм – Ліверпуль» Каті Бучацької.

Проєкт «Діалоги» об’єднав творчість української художниці Алевтини Кахідзе і її ліверпульської колеги Еллі Госкінс. Як пише British Council Ukraine, у межах цього задуму Алевтина Кахідзе представить спеціальний перформанс, у якому продемонструє свій гумористичний погляд на життя. У своїй творчості вона нерідко використовує гумор, щоб осмислити гостро актуальні події.

Інсталяція «Ізюм – Ліверпуль» Каті Бучацької має інший настрій. У своїй роботі художниця використовує 12 екранів, на яких транслює український ландшафт у реальному часі, пише «Суспільне Культура». Зобразивши західне й східне залізничне сполучення, від Ізюма до українсько-польського кордону, мисткиня показує шлях переселенців їхніми ж очима.

Єврофестиваль – культурний фестиваль, який передує конкурсу «Євробачення» й цьогоріч проходить з 1 до 14 травня в Ліверпулі. У 2023 році в ньому беруть участь українські й британські митці, оскільки початково «Євробачення» мала приймати в себе Україна. Через російську агресію конкурс перенесли до Великої Британії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.