Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнська письменниця Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою премії «Жінки Європи»

Її відзначили за висвітлення життя українців під час війни

Українська письменниця, фотографиня, журналістка, перекладачка й активістка Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою цьогорічної премії «Жінки Європи». Вручення нагороди відбулося 8 травня в представництві Єврокомісії в Берліні, повідомляє «Укрінформ».

«Своїми роботами ви творите більше, ніж мистецтво. Ви створюєте те, чого люди потребують у часи темряви найбільше – надію й мужність. Ваші фотографії й тексти документують не лише жахи війни, вони допомагають нам зрозуміти, що проживають українці щодня», – сказав під час церемонії голова комітету в закордонних справах німецького Бундестагу Міхаель Рот.

Він додав, що Україна заслуговує на чесний і реалістичний план набуття членства в ЄС. Переговори про вступ мають розпочатися щонайпізніше наприкінці цього року або на початку наступного, сказав Рот. За його словами, це відповідає інтересам самої Європи.

Євгенія Бєлорусець відома створенням «Київського щоденника війни», який розповідає про події в столиці в перші тижні повномасштабного вторгнення росії. Минулого року вона отримала за цей щоденник літературну премію Горнста Бінгеля. А 7 березня «Щоденник війни» вийшов друком у США.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.