Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДиректор Каннського кінофестивалю відкинув заяви про те, що це захід «для ґвалтівників»

Напередодні про це заявила французька акторка Адель Енель

Директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо відкинув заяви французької акторки Адель Енель про те, що це «фестиваль для ґвалтівників». Про це пише The Independent.

Минулого тижня Адель Енель повідомила, що покидає кіноіндустрію через її толерантність до сексуальних злочинів. Зокрема, акторка стверджує, що Каннський кінофестиваль «готовий зробити все, щоб захистити своїх вождів-ґвалтівників», маючи на увазі режисера Романа Поланскі, актора Жерара Депардьє й кінопродюсера Домініка Бутонна.

Тьєррі Фремо назвав коментарі Енель «радикальними» й «неправдивими».

«Вона так не думала, коли приїхала до Канн, якщо тільки не страждала від божевільного дисонансу, – сказав директор фестивалю. – Якби ви думали, що це фестиваль для ґвалтівників, ви не стояли б тут і не слухали мене, ви б не скаржилися, що не можете дістати квитки, щоб потрапити на покази».

Каннський кінофестиваль відбуватиметься з 16 по 27 травня. Цьогоріч на ньому представлена рекордна кількість режисерок.

Адель Енель – французька акторка театру й кіно. Акторка двічі ставала лауреаткою премії «Сезар»: у 2014 і 2015 роках. Енель відома ролями у фільмах «Сюзанна», «Щось не так з тобою» і «Портрет дівчини у вогні», який отримав приз за найкращий сценарій на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі.

Адель Енель неодноразово критикувала французьку кіноіндустрію за слабку підтримку руху Me Too, а також розповіла, що сама зазнала насильства з боку режисера Крістофа Руджі, коли була підлітком.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.