Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДженніфер Лоуренс спродюсувала фільм про життя жінок під владою Талібану

Акторка розділяє «безпорадність і фрустрацію» афганок

Акторка Дженніфер Лоуренс разом із продюсеркою Джастін Чіарроккі спродюсували документальний фільм про життя жінок під владою Талібану. Зараз вони просувають його на Каннському фестивалі. Про це пише Variety.

Стрічка має назву «Хліб і троянди» й переважно складається з відео, які знімали афганські жінки на свої мобільні телефони. Ці кадри Лоуренс і Чіарроккі передали місцевій режисерці Сахрі Мані, до якої звернулися по професійну допомогу.

«На момент падіння Кабулу Сахра була у Франції. Чудова новина полягає в тому, що всі наші головні героїні благополучно покинули Афганістан. Ми мали переконатися, що ці жінки в безпеці, що ми все зробили з розумом під час створення фільму. Для нас це була шалена кількість обов’язків і дуже новий досвід», – каже Чіарроккі.

За словами продюсерок, фінансування на стрічку їхня виробнича компанія Excellent Cadaver шукала на ходу. Значною мірою їхню мотивацію підтримували образи боротьби окремих жінок.

«Я спостерігала за цим з Америки, коли «Ро проти Вейда» от-от мали скасувати. Ми відчували себе безпорадними й думали, як довести ці історії з циклу новин до психіки людей, щоб почати піклуватися про тяжке становище цих (афганських – ред.) жінок», – каже Лоуренс.

Кожна з історій у фільмі зображує різні обставини життя жінок під час правління Талібану. Одна з героїнь показує, як вона живе в умовах заборони полишати домівку, а інша – як вона мала відмовитися від кар’єри стоматологині й реалізації в суспільстві.

«Хліб і троянди» наразі продається на Каннському кіноринку. Лоуренс і Чіарроккі сподіваються, що фільм отримає світовий прокат.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.