Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві відбудеться тиждень швейцарського кіно. Дивіться програму

Покажуть фільми, зняті у Швейцарії з 2021 по 2023 рік

З 9 по 14 червня в київському кінотеатрі «Жовтень» відбудеться шостий фестиваль «Тиждень швейцарського кіно». До програми ввійшли фільми, зняті у Швейцарії в період з 2021 по 2023 рік.

Серед них – учасники Каннського й Берлінського кінофестивалів: історичні драми про австрійську імператрицю Сісі, європейську письменницьку пару Інґеборґ Бахман і Макса Фріша, а також драма від найвідомішої швейцарської режисерки Урсули Маєр.

Квитки на фестиваль уже є в продажу на сайті кінотеатру.

«Закохана в пустелі»

Історична біографічна драма режисерки Марґарете фон Тротта відкриватиме цьогорічний фестиваль. Стрічка знята на основі реальних подій і розповідає про кризу в стосунках Інґеборґ Бахман і Макса Фріша – одних із найвизначніших письменників XX століття.

Головні ролі виконують Вікі Кріпс («Три мушкетери: Д’Артаньян», «Корсет») а також Рональд Церфельд («Вавилон-Берлін»).

«Сісі і я»

Це історичний байопік німецької режисерки Фрауке Фінстервальдер про графиню, яка стає супутницею найпопулярнішої жінки своєї доби – австрійської імператриці Сісі. Роль монархині виконує Сандра Гюллер («Неідеальний чоловік», «Тоні Ердманн»).

Стрічку показували на цьогорічному Берлінале в секції «Панорама», до якої відбирають стрічки з яскраво вираженим політичним, гендерним або соціальним контекстом.

«Лінія»

Стрічка відомої швейцарської режисерки Урсули Маєр, яка була представлена на минулорічному Берлінале.

Події фільму розгортаються в сім’ї головної героїні, яка отримує судову заборону наближатися до родинного будинку після того, як ударила свою матір. У фільмі зіграла акторка Валерія Бруні-Тедескі, відома участю у фільмах «Літо ‘85», «Лише тварини» та «Як навіжені».

Ще одну стрічку додадуть у програму пізніше.

Після завершення фестивалю активісти й керівники кіноклубів зможуть організувати покази у своєму місті в межах проєкту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». Для цього потрібно подати заявку на сайті.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.