Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБудинок-музей української художниці Поліни Райко опинився під водою

Він знаходиться в окупованих Олешках, які затоплені вже на 90%

Будинок-музей української художниці-самоучки Поліни Райко опинився під водою. Про це повідомив художник і представник Херсонського обласного благодійного фонду ім. Поліни Райко Семен Храмцов.

«Станом на зараз (7.06.23, 18:00) мені відомо, що будиночок із фресками під водою. Берегині евакуювалися й знаходяться в безпеці. Є запит на ліки, їжу, воду», – написав Храмцов.

Будинок-музей Поліни Райко знаходиться в місті Олешки Херсонської області. Місто тимчасово окуповане російськими військами й зараз затоплене на 90% унаслідок підриву Каховської ГЕС 6 червня. Станом на 7 червня було відомо про трьох загиблих в окупованих Олешках.

Пелагея Андріївна Райко (Поліна Райко) – українська художниця-самоучка, яка працювала в жанрі наївного мистецтва. Народилася 1928 року в Олешках, де прожила все життя й померла у 2004 році.

Райко малювала сюжети з фантастичними звірями, зображала свої сни, перемальовувала родинні портрети з фотографій, також використовувала сюжети, які відсилали до досвіду Другої світової війни. Будинок-музей художниці особливий тим, що вона розписала його власноруч.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.