Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗ режисера Люка Бессона зняли всі звинувачення у справі про зґвалтування акторки Санд Ван Рой

Ван Рой заявила, що звернеться до ЄСПЛ

Касаційний суд Франції відхилив запит на повторний розгляд позову про зґвалтування проти режисера Люка Бессона. З нього остаточно зняли всі звинувачення. Про це пишуть Variety і The Guardian.

У постанові суду йдеться, що вони вивчили апеляцію і встановили, що в них немає підстав брати її до розгляду. Апеляцію подала акторка Санд Ван Рой, яка звинувачує Бессона у зґвалтуванні. Згідно з рішенням суду, вона має виплатити режисеру 2500 євро.

Уперше Санд Ван Рой звинуватила Люка Бессона у зґвалтуванні в травні 2018 року, але в лютому 2019 року прокуратура закрила справу через відсутність доказів. У березні 2019-го Ван Рой подала цивільний позов за тими ж звинуваченнями, який відхили в грудні 2021 року. Акторка подала апеляцію, але програла.

Через рішення Касаційного суду Ван Рой більше не може подавати позов за тими ж звинуваченнями проти Бессона у Франції або деінде в Європі. Раніше акторка марно намагалася подати позов до суду в Бельгії.

«Касаційний суд вирішив не розглядати мою апеляцію, що означає, що французьке правосуддя знову відмовляється досліджувати докази в цій справі. Я буду займатися цим і подам запит до Європейського суду з прав людини», – повідомила Ван Рой.

Санд Ван Рой – бельгійсько-нідерландська акторка й активістка, яка захищає права постраждалих від сексуального насильства. Вона зіграла невелику роль у фільмі Люка Бессона «Валер’ян і місто тисячі планет». Ван Рой стверджує, що під час зйомок фільму в неї був аб’юзивний роман із режисером, який завершився зґвалтуванням у ніч 17 травня 2018 року в паризькому готелі «Брістоль».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.