Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКінотеатрам «Жовтень» і KINO42 погрожують підпалом за проведення ЛГБТК+ кінофестивалю

Вони закликали правоохоронців втрутитися в ситуацію

Київські кінотеатри «Жовтень» і KINO42 повідомили, що отримали погрози через проведення першого в Україні ЛГБТК+ кінофестивалю SUNNY BUNNY, який відбудеться з 22 по 28 червня.

У своїй заяві, опублікованій на сторінці «Жовтня», кінотеатри стверджують, що в соціальних мережах ширяться заклики вчинити напад і навіть спалити кінотеатри через таку програмну політику. У «Жовтні» також нагадали про пожежу 2014 року, яка сталася внаслідок підпалу кінотеатру за схожих обставин.

Автори заяви наголосили, що скасування, а тим більше насильницький зрив ЛГБТК+ кінофестивалю SUNNY BUNNY може згубно вплинути на міжнародний імідж України й ставлення до українців у країнах, які допомагають у боротьбі проти росії.

«Ми вважаємо, що українське суспільство не може дозволити невеликій групі агресивно налаштованих людей нищити культурну інфраструктуру столиці, загрожувати життю й здоровʼю співгромадян і міжнародному іміджу країни через розбіжність у поглядах», – ідеться в заяві.

Обидва кінотеатри направили звернення до Головного управління Національної поліції України в Києві з проханням забезпечити громадський порядок на фестивальних локаціях. Вони винайняли додаткову охорону й пообіцяли «зробити все можливе», щоб гарантувати безпеку відвідувачам й учасникам фестивалю. А також щоб нападники понесли максимальне покарання в разі нападу.

SUNNY BUNNY – перший український фестиваль ЛГБТК+ фільмів. Спочатку існував як ЛГБТК+ програма Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», а згодом став окремим кінофестивалем.

Подивитися програму цьогорічного SUNNY BUNNY можна за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.