Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗ бібліотеки Флориди вилучили книгу про пінгвінів-геїв, які висиділи пташеня. Автори судитимуться

Вони вважають такий вчинок неконституційним

Автори книги And Tango Makes Three про двох пінгвінів чоловічої статі, які разом висиділи пташеня, подали до суду на штат Флорида. Письменники вважають неконституційним рішення шкільного округу Лейк-Каунті вилучити цю книгу з бібліотек. Про це пише New York Times.

Книга заснована на реальній історії про пару самців пінгвінів, на ім’я Рой і Сайло, які мешкають у зоопарку Центрального парку. Разом вони висиділи пташеня, яке доглядачі зоопарку назвали Танго. Автори книги Пітер Парнелл і Джастін Річардсон вирішили створити книгу після того, як прочитали про Роя й Сайло в статті New York Times.

У позові автори стверджують, що книга стала мішенню з ідеологічних міркувань і що шкільний округ «не навів жодної законної педагогічної причини для свого рішення», а «книга є фактично точною, не вульгарною й не непристойною».

Річардсон сказав, що «Танго» відповідає віковому розвитку їхньої аудиторії не менше, ніж класична дитяча книжка Роберта Макклоскі «Дорогу каченятам», у якій самка й самець шукають гарне місце в Бостоні, щоб виростити свій виводок.

«Обидві [книги] показують, як водоплавні птахи стають батьками й піклуються про своїх дитинчат. Немає жодного сексуального підтексту чи мови в обох [книгах], але лише одну з них заборонили», – зауважив Річардсон.

Він також сказав, що книгу регулярно оскаржували з моменту її публікації у 2005 році. Але, наскільки йому відомо, її не вилучали зі шкільних бібліотек до появи нового закону у Флориді, який забороняє навчання щодо гендерної ідентичності й сексуальної орієнтації, а також обмежує доступ до видань, що стосуються питань і тем ЛГБТК+. Торік його підписав губернатор штату Рон Десантіс.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.