Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМайкл Імперіолі заборонив гомофобам дивитися «Клан Сопрано» та «Білий лотос»

Після того, як у США дозволили певним компаніям дискримінувати ЛГБТК+ людей

Американський актор Майкл Імперіолі заборонив «фанатикам і гомофобам» переглядати фільми й серіали з його участю. Коментар актора з'явився після того, як Верховний суд США дозволив певним компаніям дискримінувати ЛГБТК+ людей, пише Deadline.

«Дякую Верховному суду за те, що дозволив мені дискримінувати й виключати тих, з ким я не згоден і проти кого виступаю. США! США!» – написав Імперіолі.

Майкл Імперіолі – американський актор, сценарист і режисер. Найбільш відомий роллю Крістофера Молтісанті в серіалі «Клан Сопрано», за яку у 2004 році отримав премію «Еммі» за найкращу роль другого плану в драматичному серіалі.

Також відомий завдяки фільмам і серіалам, як-от «Щоденник баскетболіста», «Люцифер» «Білий лотос», «Одна ніч у Маямі».

Справа про дискримінацію ЛГБТК+ у США

30 червня Верховний суд США ухвалив рішення на користь вебдизайнерки Лорі Сміт із Колорадо, яка з релігійних міркувань відмовлялася створювати весільні вебсайти для одностатевих пар.

Відповідно до закону Колорадо, послуги, які пропонуються деяким людям, повинні пропонуватися всім, незалежно від сексуальної орієнтації й гендеру. Однак суд постановив, що робота вебдизайнерки – це форма художнього вираження, і що не можна примушувати її створювати весільні вебсайти для одностатевих пар, адже це порушує її права за Першою поправкою.

Як пише Deadline, на момент подачі позову Сміт не мала жодних замовлень від гомосексуальних пар. Зазначається, що вебдизайнерка хотіла розширити свій бізнес і почати створювати весільні сайти, проте хвилювалася, що може зіткнутися з проблемами, якщо відмовиться робити вебсайт для одностатевих пар. Вона подала позов до суду з вимогою заборонити Колорадо застосовувати антидискримінаційний закон до її ситуації.

Видання Them наголошує, що рішення суду створює лазівку в законодавстві про громадянські права для компаній, які стверджують, що їхній продукт є формою художнього вираження. ЛГБТК+ людям у США тепер зможуть відмовляти в наданні певних послуг чи товарів через те, що вони належать до спільноти.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.