Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ МКІП розглядають можливість повернення електронних сертифікатів на книжки й кіно

Очільник міністерства нагадав про успішність програми «єПідтримка»

У Міністерстві культури й інформаційної політики розглядають можливість повернення електронних сертифікатів на купівлю книжок і відвідування кінотеатрів із дубляжем фільмів англійською мовою.

Про це повідомив міністр культури й інформаційної політики України Олександр Ткаченко під час інтерв’ю Олексію Фадеєву в ефірі телемарафону «Єдині новини», пише Укрінформ.

Ткаченко сказав, що книжкова галузь і ринок сильно «просіли» та потребують окремої допомоги. За його словами, для цього ухвалили окремий закон, який «потрібно просто здійснити».

«Так само дуже успішною була програма під час пандемії Covid-19 є-сертифікатів (єПідтримка – ред.). Тоді ми помітили, що на першому місці було споживання книжок. Цю програму є-сертифікатів варто запускати, і наразі для того, щоб, по-перше, споживач отримав можливість купувати. По-друге, це фінансування наших видавництв і їхніх потужностей. Також, безперечно, це традиція читання. Адже людина, яка читає, вона не просто більш освічена, вона ерудована, вона більш кмітлива, підвищує власну вартість», – сказав Ткаченко.

Міністр зазначив, що йдеться не лише про є-сертифікати на придбання літератури, але й на відвідування кінотеатрів із дубляжем фільмів англійською мовою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.