Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Угорщині книгарню оштрафували за продаж ЛГБТК+ мальопису

Вона порушила закон країни про «ЛГБТ-пропаганду»

Урядове управління Будапешта оштрафувало одну з найбільших мереж книгарень Угорщини Lira Konyv через порушення закону про заборону «ЛГБТ-пропаганди» серед дітей. Про це пише Associated Press.

Lira Konyv оштрафували на 12 мільйонів форинтів (майже 40 тисяч доларів) за продаж популярного мальопису Еліс Осман Heartstopper («Коли завмирає серце»). Книгарня продавала видання для підлітків, не помістивши його попереднього в закриту упаковку, як того вимагає закон.

В управлінні повідомили, що зобов’язали Lira Konyv забезпечити законне розповсюдження книги і що вони «завжди вживатимуть суворих заходів проти компаній, які не дотримуються закону».

У 2021 році Угорщина ухвалила закон, який забороняє показувати неповнолітнім будь-який контент, що стосується гомосексуальності. Заборона охопила телебачення, кіно, рекламу й літературу. Крім того, закон забороняє згадки про ЛГБТК+ у шкільних освітніх програмах, а також забороняє публічний показ матеріалів, які містять інформацію про трансгендерність.

Угорський уряд стверджує, що закон спрямований на захист дітей. Водночас правозахисні організації й опозиційні групи наголосили, що закон дискримінує ЛГБТК+ спільноту й може використовуватися для стигматизації й переслідування через сексуальну орієнтацію й гендерну ідентичність.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала закон «ганьбою» й закликала скасувати його, а вже в липні 2021 року Єврокомісія подала позов до суду ЄС проти Угорщини. До нього приєдналося 15 країн союзу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.