Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВиставку про Соломію Крушельницьку покажуть на міжнародному оперному фестивалі в Італії

Відвідувачі матимуть змогу послухати співи оперної співачки

В Італії в межах 69-го фестивалю Пуччіні, одного з найбільших європейських оперних фестивалів, покажуть виставку про українську оперну співачку Соломію Крушельницьку. Про це повідомив Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові.

Виставка «Ґранд тур: Соломія. Україна – Італія» відкриється на фестивалі 28 липня, перед прем’єрою опери «Мадам Баттерфляй» Джакомо Пуччіні. Свого часу вона отримала визнання саме завдяки виконанню Крушельницької. Відомо, що обоє митців приятелювали впродовж багатьох років, а Пуччіні називав Крушельницьку «найпрекраснішою й найчарівнішою Баттерфляй».

«Унікальна модульна виставка розповідатиме про життєвий і творчий шлях Соломії Крушельницької: походження й освіту, оперні тріумфи на багатьох сценах світу, співпрацю з видатними композиторами, концертні турне», – зазначають у музеї.

Відвідувачі також матимуть змогу почути спів Крушельницької: на виставці представлять понад столітні архівні записи арій з опер «Мадам Баттерфляй» Джакомо Пуччіні й «Валькірія» Ріхарда Ваґнера.

Виставка триватиме впродовж місяця, до завершення фестивалю 26 серпня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.