Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНебінарні режисери й протидія гарасменту: BAFTA оновила правила кінопремії 2024 року

Церемонія нагородження відбудеться 18 лютого

Британська академія телебачення й кіномистецтва (BAFTA) представила низку нових правил, які стосуватимуться кінопремії у 2024 році.

Серед нововведень, зокрема, запровадження номінації для небінарних режисерів, нові стандарти різноманітності й вимоги до політики протидії гарасменту.

Відтепер кіновиробники, чиї фільми потрапляють у номінації «Видатний британський фільм» або «Видатний дебют британського сценариста, режисера або продюсера», повинні мати політику протидії булінгу й гарасменту. У BAFTA обіцяють найближчими тижнями надати безкоштовні інструкції й шаблони того, якою повинна бути ця політика.

«Для нас це є чітким сигналом для індустрії, що працівники відповідальні за те, щоб створити безпечне робоче середовище», – сказала директорка BAFTA з нагород і контенту Емма Бер.

Також британські кіновиробники повинні будуть надавати інформацію про відповідність їхнього продукту стандартам різноманітності BFI. Академія відтепер слідкуватиме за прогресом кіноіндустрії в галузі різноманітності й інклюзивності на міжнародному рівні.

Крім того, BAFTA окремо номінуватиме небінарних режисерів.

«У 2024 році найкращі режисери, режисерки й режисери, які ідентифікують себе як небінарні, будуть додані до лонгліста, який складатиметься максимум із 17 номінантів, із дотриманням гендерного паритету між чоловіками й жінками», – повідомляють в академії.

Емма Бер додає: «Зміни до правил премії 2024 року відображають постійне прагнення BAFTA використовувати нагороди для сприяння значущим культурним змінам у кіноіндустрії й показують наші зусилля, спрямовані на забезпечення справедливих, прозорих і надійних процесів».

BAFTA Film Awards – щорічна нагорода, яку з 1949 року присуджує Британська академія телебачення й кіномистецтва. Це британський аналог «Оскару». Церемонія нагородження відбудеться 18 лютого 2024 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.