Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОсобисту копію дебютного роману Вірджинії Вульф оцифрували

Його можна переглянути в онлайн-архіві бібліотеки Сіднейського університету

Особисту копію дебютного роману британської письменниці Вірджинії Вульф The Voyage Out («Подорож») уперше повністю оцифрували. Про це пише BBC.

Про книгу знову стало відомо у 2021 році, вона 25 років помилково зберігалася в науковому відділі бібліотеки Сіднейського університету. Це єдиний такий загальнодоступний екземпляр, з рідкісними написами й правками письменниці. Ще одне перше британське видання, яким особисто послуговувалася Вульф, належить приватному колекціонеру в Лондоні.

В університеті Сіднея сподіваються, що, оприлюднивши копію, дадуть новому поколінню читачів, студентів-літературознавців і вченим трохи краще зрозуміти думки Вульф.

Дослідники кажуть, що віднайдений примірник може дати уявлення про психічне здоров’я письменниці. Відомо, що впродовж приблизно семи років, які знадобилися для завершення «Подорожі», Вульф мала серйозні психічні розлади. Роман опублікували в 1915 році.

Також роман відображає розуміння Вульф власного творчого процесу й того, як вона розвивала своє ремесло. Професор сучасної літератури в Університеті Сіднея Марк Байрон, який особисто вивчав книгу, зазначив, що складна композиція роману призвела до першого значного розладу Вульф у дорослому віці.

За словами професора, дехто припускає, що під час написання книги Вірджинії Вульф було «потенційно некомфортно від того, наскільки рефлексії відображали її власне психічне здоров’я», і саме це призвело до змін.

Вірджинія Вульф – британська письменниця й критикиня, яку вважають іконою фемінізму. Її відносять до найважливіших авторок модернізму ХХ століття. Письменниця стала зачинателькою в застосуванні потоку свідомості як наративного прийому, що має літературний вплив і донині.

До найвідоміших робіт Вільф відносять романи: «Місіс Делловей» (1925), «До маяка» (1927), «Орландо» (1928) й есе «Своя кімната».

Вірджинія Вульф померла в березні 1941 року у віці 59 років. Вона покінчила життя самогубством, втопившись у річці Уз.

Переглянути оцифровану версію роману «Подорож» можна за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.